Mortier 2018

100 km Mortier – Francorchamps - Mortier

Den 13. april var Leif, Frederik, Michael, Per samt Hanne og undertegnede på en 100 km tur i de belgiske Ardenner. Efter ankomst med fly til Brussels tog vi toget til Liege hvor vi ’tankede op’ med en 3 retters menu og dertil et par gode belgiske øl. Et par timer før start begav vi os det sidste stykke ud til startstedet i Mortier som ligger lidt nordøst for Liege. Turen startede fredag aften hvor man kunne starte på 5 forskellige hold med hastigheder fra 6,0 – 6,7 km/t. De første 45 km var førte med en guide samt en bagstopper på hvert hold. Dette er meget praktisk da man så ikke skal gå efter afmærkning mens det er mørkt. Denne del af turen foregik hovedsagelig på små asfaltveje samt gennem byer. Vores guide havde dog ikke helt styr på hverken ruten eller tempoet så vi havde flere opsamlinger undervejs, hvilket gav en ustabil rytme i gruppen.

Efter 45 km var der sat afmærkning op og turen blev givet fri. Her gik vi først et lille stykke på formel 1 banen i Spa. Det er imponerende at en racerbane kan være så kuperet! Resten af turen foregik hovedsagelig på naturstier samt skov og markveje. Blandt andet gik vi ca. 10 km igennem en naturpark langs med en flod, et utroligt flot stykke.

Da terrænet var meget kuperet, med ca. 2100 højdemeter, og underlaget på store dele af turen ikke var særlig jævn, med både granit og sten samt fritliggende rødder, er det ikke en af de nemmeste 100 km ture jeg har været på, eller som Hanne siger ”den var fandeme hård”. Alligevel gennemførte alle i vores lille dansker flok i fin stil.

Alt i alt en god tur med rimelig god service og en fantastisk flot rute, og så var vi begunstiget med det herligste forårsvejr man kunne ønske sig.

Kjeld, Herning