Beretning 2021

Året startede, som det sluttede, med nedlukning af det meste af samfundet grundet coronaen, og forsamlingsforbuddet var sat ned til 5 personer.

Søndag den 10/1 lavede vi derfor 2 træningsture med hver sit startsted. Margit havde et hold på 4 med sig, og de startede i Ballerup, og Søren havde ligeledes et hold på 4 med start fra Farum station.

Det var for begge hold en kold dag med blæst og sne og glatte veje, men det blev da til 30km for begge hold.

Den 31/1 var vi 4 medlemmer der gik 30km om Utterslev Mose, Gentofte Sø, Dyrehaven, og Bernsdorffparken, og den dag havde vi dejligt solskinsvejr men også glatte stier visse steder. Britt har arbejdet som gartner i Bernsdorffparken, og hun underholdte os med gode historier fra den tid.

Lørdag den 6/2 gik bestyrelsen og et medlem prøvetur på 25km på 1. sløjfen på Euradauxturen, som var udsat til 1.maj.

Søndag den 14. februar havde Claus lavet tur ved Brorfelde på 30km med små 300 højdemeter. Vi var 5 medlemmer, og vi havde en skøn tur i flot sneklædt terræn.

Søndag den 28. februar var vi 4 medlemmer der gik 2. sløjfen på en tidligere Smørum Classic tur. Laila kom med kaffe og basser på turen, og Britt gav en tiltrængt øl, da vi kom i mål. Turen var på 30km og blev gået med 6,2km/t, så der var fuld fart på.

Medlemsweekenden var grundet coronarestriktioner blevet ændret til en medlemstur den 20. marts, og generalforsamlingen blev udsat. Nu måtte vi være 25 i udendørs aktivitet i organiseret regi.

Vi var 17 medlemmer der gik 30km med start og slut på Valby Station. Turen var lagt bl.a. i det gamle Grøntorv, Valbyparken, Amager Fælled, omkring Christiania, Refshaleøen, Amagerbakke, som vi besteg og tilbage til Valby langs kajen og Vesterbro. Flemming kørte rast for os. Vi havde selv madpakker med, da restauranterne var lukket. Vejret var ikke alt for godt, men humøret højt fra start til slut.

Skærtorsdag den 1. april havde vi arrangeret en 50km tur fra Måløv til Nordhavn Station. Byen Rundt baglæns på 50km. Vi var 18 medlemmer, og Flemming kørte rastebil. Igen var vejret ikke helt med os, men turen sluttede dog i solskinsvejr,

Humøret var i top og alle var meget tilfredse.

Søndag den 25. april havde Jan lavet en tur på 35km med start og slut i Vester Egede. En lille ”flække” nær Rønnede. Turen var lagt i naturskønne områder, hvor vi bl.a. kom forbi Villa Gallina, Svenskerkløften, Gisselfeld, Bregentved og til slut var vi oppe i Skovtårnet, hvorfra der var en flot udsigt. Solen skinnede, men det blæste en hel pelikan det meste af dagen. Frokosten blev indtaget i læ af en kirkemur, og vi hilste på den lokale præst, som ønskede os en god tur. Vi var 11 med på turen og havde en forrygende dag.

Lørdag den 1.maj afholdt vi euradaux på 25 og 50km fordelt med henholdsvis 6 og 15 deltagere. Vejret viste sig fra sin bedste side, og det var godt, da vi jo grundet coronarestriktionerne havde udendørs startsted.  Rastepladserne var også udendørs. Det kørte forrygende godt, og vi var da enige om, med det vejr var det lettere at have startsted udenfor, for så var der ingen rengøring undtagen hjemme hos os, hvor der blev lavet kaffe og mad.

Stor tilfredshed både blandt deltagere og hjælpere.

Lørdag den 5. juni afholdte vi den 7. Byen Rundt 100km. Vi havde fået alle tilladelser i stand, så vi fik også grønt lys for overnatning, som ellers havde været et stort diskussionsemne.

Kjeld Jensen havde rundet 200x100km, og derfor fik han, inden start overrakt en T-shirt med navn og 200x100km på. Stort tillykke til Kjeld. Det er en stor præstation.

Vi var 24 deltagere, hvoraf 2 dem ikke gik alle 100km.

Der var 8 hjælpere til at servicere os, hvilket de gjorde til UG.

Vejret var strålende om end lidt for varmt specielt inde i byen, hvor der også var mange mennesker. Det var godt at komme ud efter hovedrasten, hvor temperaturen var mere moderat. I Valbyparken kom Anne og Steen med is, hvilket var dejligt forfriskende.

Igen et homogent hold som gik meget samlet, og det blev ikke nødvendigt at lægge lys ud om natten. Vi var i mål kl. 02.30, hvor vi havde den traditionelle ceremoni med uddeling af vin til hjælpere og diplomer til deltagerne. Vi havde 3 1. gangs deltagere med, nemlig Britt, Svetlana og Henrik Sandberg. Alle fik ligeledes udleveret et kys, da vi helst ikke skulle kramme. Der var varmt i lokalet og flere måtte ned og ligge på langs, inden de skulle i bad og have et par timer på øjet.

Efter morgenmad kunne vi sige tak for en dejlig weekend,

Søndag den 4. juli var der 10 medlemmer ude at gå Rudersdalruten på 42 km. På grund af en brækket ankel var jeg jo ikke i stand til at deltage. I stedet fik jeg min veninde og hendes mand til at køre rast, og vi holdte 22km ud på ruten. De havde selv deres mad med, men fik kolde drikke, kaffe og kage. Vejret var lummervarmt, og folket var ret stille grundet varmen. Men de udtrykte glæde for rastepladsen. Resten af ture måtte de klare selv, og det blev også i et adstadigt tempo,

Søndag den 25. juli lavede Søren tur med start fra Måløv og rundt i og om Egedal Kommune.  Mange holdt ferie så det var bestyrelsen uden formand og Claus, der gik 31 km i noget lummert vejr. De var trætte, da de kom til vores adresse 2km før Måløv Station, så Søren startede bilen og kørte dem til stationen, efter de havde fået en velfortjent øl/sodavand.

Søndag den 29.august var der 6 medlemmer ude at gå med start og slut i Albertslund. De gik 32 km og nåede til Greve, Hundige, og dermed noget af Hvidovre-Køge 100km ruten.

Det var godt vandrevejr, hvor de som sædvanligt ikke havde problemer med at holde varmen.

Fra den 10-13/9 havde vi arrangeret tur til Højlyngsstien på Bornholm.

28 medlemmer var tilmeldt. Vi var indkvarteret på Sandvig Familiecamping, og boede 4 personer i hver hytte. Morgenmad foregik under et halvtag i forbindelse med receptionen, og smøring af madpakker foregik inde i receptionen. Det lyder måske lidt primitivt, men det fungerede, og maden var absolut ikke at klage over, og der var rigeligt. Der var endvidere et fællesrum, hvor der lige var plads til os.

Fredag eftermiddag havde Birgit, som kommer fra Bornholm, lavet en tur på 10km i området omkring Hammeren.

Lørdag startede turen i Lilleborg og gik retur til Sandvig, og søndag startede turen i Lilleborg og sluttede i Årsdale. Vi havde lejet en bus, så vi kunne blive transporteret frem og tilbage. Vejret var godt gåvejr. Dog kom der lige en byge om lørdagen.

Flemming, Jytte og jeg kørte rast, og Finn stødte til om søndagen.

Vi havde masser af drikkevarer, madpakker, kiks, frugt, chokolade og chips med, som faldt i god jord. Der var ingen indkøbsmuligheder på turen, og alle var glade for, de ikke skulle bære på en masse forplejning. Turen lå nemlig i et meget krævende terræn, og flere faldt også og fik nogle skrammer.

Det var dog en udfordring at finde egnede steder til at holde rast, og hvor man kunne komme til med bil, men Søren havde lavet et godt forarbejde, så det lykkedes.

Efter turene var der hygge og et velfortjent bad, inden maden skulle fortæres.

Fredag stod den for nogle på fisk, og andre fik pizzaer, som alt sammen blev bestilt ude i byen.

 Lørdag aften spiste vi på Ellas restaurant, som lå ved siden af campingpladsen. Søndag fik vi leveret varmt mad fra Det Gamle Posthus, som bestod af en stor dansk bøf, med løg, sauce, kartofler og salat. Derudover kom der brød og humus med. Alt sammen for 135 kr. pr næse.

Nogle rejste hjem søndag aften, da de skulle på arbejde mandag, men de fleste havde taget fri og rejste hjem om mandagen enten i biler eller med Bornholmerbussen.

Vi kan se tilbage på en dejlig, vellykket weekend.

Søndag den 3. oktober var der 8 medlemmer der gik km med start og slut fra Farum Station. Det var samme tur, som vi gik den 10. januar men med et noget anderledes vejr og rimeligt gåvejr kun med lidt regn. Det er skønt at se, hvordan naturen ændre sig afhængig af årstider.

Weekenden den 5-7/11 afholdte vi efterårstur. Det var vores 1. rigtige samling i foreningen uden restriktioner.

Vi var 25 medlemmer der deltog. Nogle kom fredag aften og andre deltog kun i lørdagsturen.

Fredag aften stod den på kaffe og kage. En ”åben roulade ” som Annette fra Århus havde bagt til os, på trods af at Frederik alligevel ikke kunne deltage. Tusind tak for denne. Den gjorde stor lykke.

Lørdag morgen gik turen til Kastrup med tog og metro. Turen gik langs Amager Strandpark, tværs over Amager med besøg i Remiseparken for at se suttetrolden, forbi DR-Byen og videre ad Amager Fælled.

Frokosten, som var suveræn god blev indtaget i Cafe Syd 1i Sydhavnen. inden turen De kom også lige forbi trolden Ivan Evigvår.

Efter frokost fortsatte turen bl.a. gennem det gamle Grønttorv, Valby og sluttede på Peter Bangsvej Station, hvorfra turen gik hjem med tog og en rask gåtur til skolen, som vanligt.

Vejret var egentligt ok i forhold til, hvad vejrguderne havde lovet.

Min veninde Lisbeth kørte rastebilen med mig som vejleder, og vi havde en skøn tur, selvom jeg gerne ville have gået turen.

Om aftenen fik vi hjemmelavet vintersuppe og flutes, som gjorde stor lykke, og der blev næsten spist op. Lidt mere hygge inden folk gik til ro ved 22-23 tiden.

Som vanligt var der problemer med alarmen, så Søren måtte ned på skolen kl. 00.30for at slukke den.

Søndag morgen stod den på morgenmad, hvorefter de fleste tog til Taastrup og gik Ole Rømer March, og vi pakkede sammen og kunne se tilbage på en god weekend.

Tak til alle for deltagelse og for jeres hjælp på arrangementet.

Lørdag den 27. november var Birgit turleder på en 30km tur i og omkring Hillerød.

Der var 9 med ude at gå. Birgits mand kom ud og serverede kaffe og kage efter 10km. Det bliver der altid sat pris på. Atter gik snakken livligt, og det blev atter en god dag.

Søndag den 12. december lavede Margit en tur fra Ballerup Station på 20km. Den tur var bl.a. beregnet på nye interesserede, og derfor var tempoet sat lidt lavere end 6 km/tim, som vi plejer at gå med. Turen var som vanligt reklameret på Facebook, men der kom ingen nye ansigter, men 5 medlemmer gik turen i regn og pladder. Jeg kom ud med kaffe, kage og en lille en. Da Søren kom hjem puttede jeg ham med alt tøj på i vaskemaskinen, så beskidt var han. De havde alligevel en god tur. Det var årets sidste tur i foreningen.

På trods af corona med diverse restriktioner kan vi alligevel konkludere at vi trods alt har fået gået nogle kilometer og haft nogle gode ture med forskellige turledere. Tusind tak til jer og tak til medlemmer som er kommet og støttet os gennem året på den ene eller anden tur.