Elfborgmarchen

Vi var tre medlemmer Kjeld, Søren og undertegnede der sidste weekend tog til

Elfsborgmarschen ved Gøteborg i Sverige.

Vi kørte fredag eftermiddag i øsende regnvejr og ankom kl.19 til kasernen, hvor vi blev indkvarteret i 2 rums værelser med gode senge, dyner og linned, gode toilet og badeforhold på gangen. Endvidere et køkken, spise- og dagligstue med tv. Det var godt nok fine forhold.

Vi fik hentet startkort og spisebilletter til morgenmad, og herefter en tur i officersmessen og drikke en øl.

Turen var en kontrolmarch til Nijmegen, så der var mange militærhold specielt fra Sverige og Norge, og ikke så mange civile. Der var distancer på 40km, 25km og 10km begge dage.

Morgenmaden i messen var god, så lørdag morgen startede vi kl. 7 på 40km turen.

Vi mødte Lene, Michael, Lars og Bent (militær/hjemmeværnet) og fulgtes den sidste halvdel af turen med dem. Det var super hyggeligt.

Turen var meget varrieret og kuperet, og vejret var rigtigt godt vandrevejr og med en del sol, hvilket var godt da alle rastepladser var udendørs, og der var ingen stole.

På alle rastepladser var der grovboller med ost, så hvis ikke man kunne lide ost, var man lidt lost. Så var der knækbrød med noget smørelse, agurkstykker, bananstykker, chokolade og energibar, saftevand, vand og kaffe, som alt sammen var inkluderet i startgebyret. Højdepunktet var jo nok at nogle folk fra civilforsvaret fra Bornholm havde stillet sig til rådighed på en rasteplads og serverede nybagte frikadeller. Uhm. De fik mange roser. Man kunne intet købe på rastepladserne, hvilket som sådan heller ikke var nødvendigt. Vi kom gennem Gøteborg og med masser af mulighed for at gå på cafe.  

Det var en rigtig god dag som sluttede af ved startstedet, som var en sportshal, men tilsyneladende måtte vi ikke sidde derinde. Messen var lejet ud til andet arrangement, så vi måtte sidde ude et lidt forblæst sted, da de åbenbart heller ikke havde folk til at sætte teltet op som ellers lå der for det samme. Alle dem der havde bestilt aftensmad skulle også spise der i blæsten. Det var da godt det ikke blev regnvejr. Vi tre fik et dejligt varmt bad og tog linie 11 ind til Byen, hvor vi fik en god bøf med vin og hurra Danmark vandt 1-0 over Holland.

Efter en god nats søvn vågnede vi op til en dag med silende regn og skyerne hang på det nærmeste om ørerne på os og det blæste; så vi blev enige om at 20km var rigeligt i det vejr. Så hellere gemme energien til Slagelse 100km næste weekend.

Så vi gik ud til rastepladsen, hvor der var 10 km og derfra også 10km hjem, Der var bare lige det at de sidste 10km var ikke mærket op endnu,  for faktisk var der først start på 25 km ruten kl. 10. Vi havde da et kort og skulle gå langs kysten, og fandt med Sørens gode evner for at finde rundt, hjem i god behold og våde. Lene og ”drengene” gik 40km og turen skulle være ganske køn, da man kom rundt i Skærgården. Arrangørerne gloede lidt da vi kom hjem så tidligt og vi kunne ikke få stempel for”Stempelmanden” var ude på ruten og vi takkede pænt nej tak til medaljen, da det jo ikke var for den vi kom derover at gå.

Vi kørte hjem i regnvejr og dejligt at være hjemme i god tid til at pakke ud og lade op til endnu en arbejdsuge.