Iddergem 100km Euraudax i Belgien.

Endnu en 100km i Belgien

Fredag den 20. marts fløj Søren og jeg til Belgien for at gå en 100km Euraudax tur i Iddergem, som ligger ca. 25km vest for Bruxelles.

Knud og Hardy var dernede, og vi havde booket et hotel lige i centrum af Bruxelles. Vi blev præsenteres for et nyt værtshus, som oversat til dansk hedder ”ligkisten”, og man skal være i besiddelse af en vis portion sort humor for at synes det er sjovt. Det var et lokale uden vinduer (typisk Belgisk). Bordene var af glas, som var placeret ovenpå kister. Den ene var åben og i den lå et skellet. På væggene hang bårebuketter, dødningehoveder, kors med Jesus og flere kister, som også fyldte loftet. Man kunne få serveret en øl i specielle glas af dødningehoveder. Efter en enkelt øl valgte vi dog at finde et lidt mere hyggeligt sted, inden det var tid til at få en god nat søvn.

Efter morgenmad tog vi tog til Denderleuw station, hvor vi blev hentet af arrangørerne. Der var start på turen kl. 11.00, og turen havde 4 sløjfer af 25km med 2 raster af 5 eller 10 minutters varighed på hver sløjfe. Efter hver 25km havde vi raste tid på 40, 70 og 40 minutter, hvor vi fik hovedmåltiderne. Forplejningen var helt ok, selvom vi nok mere vil have noget frugt end vafler og honningkager, men hovedmåltiderne var helt i top, og vi kunne få masser af sodavand på rastepladserne.

Ganske pænt og varieret landskab med et par stigninger i ny og næ, Vejret var bare rigtigt forårsagtigt og flere gik med shorts om dagen, idet solen skinnede fra en skyfri himmel. De havde lovet en kold nat, men det blev overskyet, så frosten udeblev.

Det var dejligt at se foråret være ca. 3 uger længere fremme. Flere træer og buske havde åbnet sig og der var masser af anemoner i skovbunden.

Der var ca. 100 deltager, men nogle valgte at gå færre sløjfer.

Kl. 7.00 søndag morgen var vi i mål. Der var noget lotteri, men vi kunne ikke forstå numrene, så vi missede måske nogle præmier, men pyt, vi havde også kun håndbagage med. Bad, nej, så efter en kold øl blev vi kørt til stationen, hvorfra Knud og Hardy tog direkte i lufthavnen, da de skulle hjem med et tidligere fly end os. Søren og jeg tog ind på Station Central, hvor fandt et toilet, så vi kunne blive vasket lidt og få skiftet tøj. Søndag var en kold noget overskyet dag, så det med at finde en bænk og små døse lidt på, kunne vi godt glemme alt om, og man har altså bare lyst til at sove efter at have gået så lang en tur. Vi fik dagen til at gå og kl. 20 var vi hjemme og efter et velfortjent bad og lidt mad var det på hovedet i seng, da en arbejdsdag ventede mandag morgen.